В централата на полската полиция се взриви подарък, връчен в Киев

В централата на полската полиция се взриви подарък, връчен в Киев
A A+ A++ A

В кабинета на главния комендант на полската полиция Ярослав Шимчик е избухнал подарък, връчен му в Киев, съобщи БГНЕС, като цитира полското вътрешно министерство: "В стаята до кабинета на главния полицейски командир избухна един от подаръците, които комендантът получи по време на работното си посещение в Украйна на 11-12 декември, където се срещна с ръководството на украинската полиция и службата за спешна помощ", казва се в съобщението.

Уточнява се, че подаръкът е експлодирал на 14 декември сутринта, около 07:50 часа, но не се посочва какво точно съдържал той. Подъръкът е бил поднесен на Шимчик от "един от ръководителите на украинските служби“.

Комендантът е с леки наранявания и в момента е в болница. Освен това е пострадал цивилен служител на ведомството, но не се е наложила хоспитализация, допълват от полицията.

Варшава поиска пояснение от Киев. По случая се занимават прокуратурата и съответните служби.

Взривеният предмет е гранатомет, съобщи радио Zet, позовавайки се на свои източници. "Наши информатори съобщиха, че гранатомет, вероятно с учебни боеприпаси, е стрелял в помещенията на Главно комендантство на полицията“, каза радиостанцията.


#Полша #подарък #взриви #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници