Путин: Всъщност ЕС продължава да потребява нашите стоки и услуги, а спира обратните потоци

Путин: Всъщност ЕС продължава да потребява нашите стоки и услуги, а спира обратните потоци
RBC.RU
A A+ A++ A

Независимо от санкциите износът на стоки от Русия за Европейския съюз се е увеличил през първите девет месеца на годината. Това обяви руският президент Владимир Путин по време на днешното си участие по видеоконферентна връзка в Съвета по стратегическото развитие и националните проекти, съобщава БНР.

В едночасова реч, анонсирана от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков като "обемна и съдържателна", Владимир Путин заяви:

"Съвкупният руски износ се е увеличил с 42%, а търговският излишък в наша полза - с 2,З пъти до 138 милиарда долара. Всъщност Евросъюзът продължава да потребява нашите стоки и услуги, а спира обратните потоци".

Путин допълни, че Русия ще търси по-перспективни търговски партньори в бързо развиващите се региони. "Това са Азия, Близкият изток, Латинска Америка и Африка. Ще пренасочим доставките на руски енергийни ресурси именно към пазарите на приятелските държави".

Президентът обяви плановете си за по-нататъшно интегриране в Русия на анексираните украински територии в Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област.

"Задължително ще постигнем поставените цели. По-нататък по всички ключови за хората въпроси - икономиката, социалната сфера и управлението, тези региони ще станат единно цяло със страната. Вече изминахме този път с Крим и Севастопол и знаем какво трябва да направим".

Путин предложи лихва от 2% по ипотечните кредити в така наречените от него нови региони. Както и увеличение на лихвата по тези кредити в Русия от 7 на 8 на сто.


#Владимир Путин #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници