Бесни мароканци вилняха из Европа след загубата от Франция на Мондиала

Бесни мароканци вилняха из Европа след загубата от Франция на Мондиала
A A+ A++ A

Полицията в Брюксел арестува около 100 души при сблъсъци, избухнали след като Мароко приключи участието си на Световното първенство по футбол, победен от отбора на Франция с 2:0 на вчерашния полуфинал, предаде ДПА.

Задържаните футболни фенове са обвинени в нарушаване на обществения ред, нанасяне на щети на два полицейски автомобила и притежание на забранени фойерверки, съобщи тази сутрин агенция Белга, позовавайки се на полицията.

Преди мача част от пътните артерии в центъра на белгийската столица са били отцепени. Снимки от снощи показаха купчини горящи отпадъци, както и значително присъствие по улиците на града на полиция в снаряжение за борба с безредиците.

Мароко стана първият африкански отбор, стигнал до финалната четворка на Световното първенство по футбол, след като отстрани Испания и Португалия съответно на шестнадесетина- и на четвъртфиналите. Мароканците победиха и Белгия в груповата фаза.

Съобщава се, че има арестувани при стълкновения и в град Антверпен, северно от столицата.

И на други места в Европа имаше ексцесии от ядосани от отпадането марокански фенове. Сблъсъци, обърнати коли и запалени магазини имаше в Париж, Ротердам и Севиля.

#Мароко #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници