„Строителят на Нова България“ Борисов създал ГЕРБ с „апостолски труд“

„Строителят на Нова България“ Борисов създал ГЕРБ с „апостолски труд“
Старейшините на ГЕРБ благодариха на Бойко Борисов за „строителството“ на партията, заигравайки се с инфраструктурните му идеи и проекти. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

С едночасови благодарности към „апостолския труд" на Бойко Борисов и Цветан Цветанов започна отчетно-изборното събрание на Старейшините на ГЕРБ (СГЕРБ) в НДК.

„Благодарим на човека, който е един истински строител на Нова България, изключително достоен човек, който с апостолски труд изгради структурите на нашата партия ГЕРБ," каза председателят на организацията Николай Андреев в словото си.

Той благодари на премиера Бойко Борисов и на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов за „неоценимата помощ" в изграждането на Старейшините на ГЕРБ.

Атмосферата на събитието силно напомни на партийните форуми от времето на Тодор Живков, коментира БГНЕС.

В своето приветствие към Старейшините зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов призова да не слизат на нивото на дебатите на опонентите си, а да се ръководят от народа.

„Някои от политическите партии ни тикат в противопоставяне в негативното, защото искат да разрушат подкрепата към ГЕРБ от българските граждани," анализира Цветан Цветанов, според когото така печелят изборите от ДПС.

Той обвини критиците на столичния кмет Йорданка Фандъкова, че са разграбили София.

Цветан Цветанов подчерта, че до 2005 г. са разпродадени и разграбени над 40 детски градини, а от 2009 г. ГЕРБ вече са изградили над 40 детски градини в Столичната община.

Той констатира, че разликата между управлението на Тройната коалиция и това на кабинета „Борисов" е усвояването на еврофондове.

„Това, което се лансира от опозицията, че трябва да спрем изграждането на инфраструктура и учебни заведения, не смятам, че трябва да го правим," заяви зам.-председателят на ГЕРБ и отбеляза, че българското правителство поема 20% съфинансиране при усвояване на еврофондовете.

Цветан Цветанов се похвали, че през 2013 г. правителството отделя 600 млн. лв. за българските пенсионери, както и 400 млн. лв. за съфинансиране по европейските програми.

Председателят на парламента Цецка Цачева, която също бе гост на Старейшините на ГЕРБ, припомни, че годината е предизборна и сблъсъкът на политическите сили в парламента вече е започнал.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова пък благодари за подкрепата и партньорството със Старейшините на ГЕРБ.

„Всички чухме заканата на опонентите, че изборите ще преминат през София. Тук можете да ни помогнете много и да си сътрудничим," обърна се градоначалникът към Старейшините.

Йорданка Фандъкова недоумява защо опозицията атакува политиката на ГЕРБ за децата. Според столичния кмет има недостиг на места в детските градини, защото сградите им години наред са закривани и разпродавани при предишните правителства.

#Николай Андреев #Старейшини на ГЕРБ #ГЕРБ #Бойко Борисов #премиер на България #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Цецка Цачева #председател на НС #Йорданка Фандъкова #кмет на София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници