Зимата подрани на няколко места в Европа

Зимата подрани на няколко места в Европа
По-ранното от очакваното застудяване беше посрещнато стоически в някои региони, но пътните служби съобщиха за увеличаване на броя на инцидентите. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Зимата подрани в някои части от Европа, а ниските температури и снегът изненадаха хората.

По-ранното от очакваното застудяване беше посрещнато стоически в някои региони, но пътните служби съобщиха за увеличаване на броя на инцидентите, след като някои части бяха покрити от 20 см сняг, предаде „Дневник", позовавайки се на „Юронюз".

В Чехия снежни бури доведоха до масови прекъсвания в железопътните служби. Железопътният транспорт беше блокиран в над 20 региона в страната.

Средно международните влакове се движат с половин час закъснение, а много местни влакове в Чехия бяха спрени. Стотици дървета паднаха под тежестта на мокрия сняг и блокираха движението.

В три случая влаковете не успяха да спрат навреме и се блъснаха в паднали дървета. Засега няма данни за пострадали. Чешките метеоролози очакват лошото време и поледицата да продължат в неделя.

Проливни дъждове в събота предизвикаха наводнения в хърватските адриатически курорти Риека и Опатия. Водата заля и някои от местните пътища, а много лодки в пристанищата на Кварнерския залив бяха разбити и потопени от бурните ветрове.

Местните медии съобщиха, че дъждът, придружен със силен южен вятър, е причинил големи щети в Риека, където пожарникарите са имали над 30 повиквания за изпомпване на вода от приземните етажи.

Заради бурния вятър участъци от автомагистрала Риека - Загреб са забранени за движение на товарни автомобили. Движението по магистралата е затруднено и от катастрофа в тунела Чардак, заради която в този участък колите се движат само по една лента.

#Европа #Чехия #Хърватия #прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници