Габровски разказа притча от трибуната в Парламента

Габровски разказа притча от трибуната в Парламента
A A+ A++ A

Ефективна правосъдна реформа и борба с корупцията, подчертаваме евроатлантическата ориентация на правителството. Ще предложим бързи антикризисни мерки, които да преодолеят кризата. Постигане на фискална устойчивост.

Това бяха част от приоритетите, изтъкнати от проф. Николай Габровски по време на дебатите за гласуване на правителството, предложено от медика.

Разбработване на закон за Държавния бюджет, включващ мерки срещу инфлацията, постигане на консенсус за съдбена реформа, ключови реформи по ПВУ, дипломатически усилия за приемане към Шенген, подготовка за присъединяване към Еврозоната и ОИСР. Постигане на енергийна независимост, ускорена модернизация на българската армия, допълни още като свои приоритети проф. Габровски.

"България трябва да излезе по-бързо от безвремието", категоричен бе той.

В опит да накара народните представители да гласуват "За" предложения от него кабинет Габровски разказа притча за финал на словото си:

"Две майки едновременно твърдели, че едно дете е тяхно. И двете били категорични, че искат бебето, защото са го родили. В опит да докажат това те стигнали до цар Соломон. Той им казал, че за да разреши спора и всички да са доволни ще заповяда да разсекат детето на 2 равни части и така всяка от тях ще получи част от него. Току преди палачът да изпълни заръката, едната майка извикала - аз се отказвам от думите си, нека дадат цялото бебе на другата. По този начин станало ясно, че тя наистина обича детето и е истинската майка, която не може да гледа как то бива разсечено".

Притчата предизвика аплодисменти сред депутатите на ГЕРБ и ДПС, но с неясната си цел и послание остави равнодушни останалите народни представители.

#проф. Николай Габровски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници