Внимание! Оранжев код за силни ветрове до 100км/ч!

Внимание! Оранжев код за силни ветрове до 100км/ч!
A A+ A++ A

През нощта срещу събота над по-голямата част от Дунавската равнина ще е предимно облачно и мъгливо.

Минималните температури ще се повишат и ще са между 6°С и 9°С. Най-високи ще са стойностите им по Черноморието и Югозападна България - до 10-12°С.

През деня в събота времето ще се задържи предимно облачно, над крайните северозападни райони - и мъгливо. Следобед над Западна България ще превали и дъжд, който през нощта срещу неделя ще обхване и цялата страна.

Максималните температури ще се повишат и ще са пролетни със стойности около 13-16°С. По-ниски ще са над Северозападна България – до 8-10°С.

Ще духа умерен вятър от югозапад, който обаче привечер и през нощта срещу неделя над Източните райони ще се усили до силен. Според регионалният модел SPM очакваните пориви на вятъра на места ще надминат 80-100 км в час.

Предупреждение за силен вятър

Картата, която виждате, е базирана на регионалния числен модел SPM и показва районите, където ветровете ще са най-силни.

Жълт код – ще духа умерен и силен вятър. Поривите му ще достигат 55-70 км/ч.

(Съвети: при жълт код – БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ за възможни летящи във въздуха предмети, счупвания на клони и отломки.)

Оранжев код - ще духа силен до бурен вятър. Поривите му ще достигат 70-90 км/ч.

(Съвет: при оранжев код - БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ за възможни по-големи щети като структурни повреди по сгради, изкоренени дървета, счупвания на клони и летящи предмети. Възможни са и проблеми в електроснабдяването.)

Времето в София:

През деня ще преобладава променлива облачност, около обед - с временни разкъсвания на облачността, а следобед се очакват и валежи от дъжд.

Минималните температури ще се повишат и ще са между 6-7°С, а максималните - около 13-14°С.

Времето в планините:

Ще има разкъсана висока облачност, следобед - и с валежи от дъжд. Ще духа силен вятър, предимно от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 5°.

Времето по Черноморието:

Облачността ще е разкъсана, а следобед тя ще се вплътни. Привечер ще започнат и валежи от дъжд.

Ще продължи да духа силен вятър от югозапад. Максималните температури ще се повишат и ще са между 12°-16°С. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Прогноза за фини прахови частици:

Не се очакват замърсявания.

Времето на Балканите:

В по-голямата част от Балканите облачността ще е променлива, следобед - и с валежи от дъжд, по-значителни над Черна гора и Албания. На места в равнините и низините ще остане мъгливо. Температурите ще се повишат и ще са необичайно високи за декември.



#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници