Пак гонка! Джип с 18 нелегални се обърна край Елхово, бременна и дете пострадаха

Пак гонка! Джип с 18 нелегални се обърна край Елхово, бременна и дете пострадаха
стоп кадър/бТВ
A A+ A++ A

Джип с 18 нелегални мигранти катастрофира след гонка с полицията на пътя между Елхово и Бургас снощи, съобщи bTV, като се позова на информация на "Гранична полиция".

Около 19.30 часа в сряда патрул на "Гранична полиция" засича на пътя край Болярово джип, който е потенциално рисков. Последва преследване, при което колата се обръща в канавка. В него са пътували 18 чужди граждани, а шофьорът е грузинец. Всички са задържани и са отведени в разпределителния център за бежанци в Елхово.

30-годишна бременна жена от Ирак и 10-годишно момченце от Сирия обаче са пострадали и са транспортирани в Областната болница в Ямбол. Те са настанени в отделението по хирургия, като опасност за живота им няма.

Лекарите са били изключително трогнати от детето, което е било изплашено и гладно и дори са отишли да му купят храна.

"Два екипа от ЦСМП са изпратени и след около половин час по-късно пострадалите са транспортирани в спешно отделение на болницата. След проведени диагностини пригледи са настанени в хирургично отделение на нашата болница с мозъчно сътресение. Жената е бременна в 4-5 месец, състоянието и на двамата е стабилно. Към момента няма опасност за живота им, те са с мозъчно сътресение", обясни заместник-директорът на МБАЛ-Ямбол д-р Валентин Вълчев.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай