Голямата звезда на Полша Роберт Левандовски пропусна дузпа срещу Мексико (ОБНОВЕНА)

Голямата звезда на Полша Роберт Левандовски пропусна дузпа срещу Мексико (ОБНОВЕНА)
A A+ A++ A

Отборите на Мексико и Полша не се победиха в равностоен двубой от Група „C“ на Световното в Катар, завършил 0:0. Макар „ацтеките“ да имаха повече положения, най-чистата ситуация се откри пред Роберт Левандовски, който в 58-ата минута получи шанса да изпълни дузпа, която обаче бе спасена от Гийермо Очоа, който отново показва, че по време на Мондиали е във върховата си форма.
Така двата отбора се нареждат на второ и трето място в групата, където води Саудитска Арабия след успеха си с 2:1 над Аржентина на Лионел Меси, предаде БНР.
В 11-ата минута Луис Чавес центрира добре отляво, а Ектор Морено стреля с глава във вратарското поле, но прати топката над вратата.
В 22-ата минута защитник на Мексико застана добре и блокира Роберт Левандовски, който щеше да стигне до една пусната топка в наказателното поле.
"Ацтеките" отговориха с удар с глава на Алексис Вега, който надскочи Мати Кеш, но футболистът на Чивас Гуадалахара стреля неточно.
Хората на Тата Мартино продължиха да играят по-добре и в 28-ата минута Луис Чавес изведе Хесус Гаярдо в наказателното поле, но ударът на левия бек на мексиканците мина покрай вратата.
Шест минути преди края на първата част Ървинг Лосано получи топката на дусното крило и без забавяне центрира, но Себастиан Шимански пресече подаването към Ектор Ерера, изчиствайки в ъглов удар.
В 52-ата минута Чъки Лосано пробва удар след пробив от лявото крило, но Войчех Шчесни спаси.
Две минути след това поляците имаха претенции за нарушение срещу Роберт Левандовски от страна на Ектор Морено. След консултация с ВАР, съдията Крис Бийт реши - дузпа за Полша. Нападателят на Барселона застана зад топката и в 58-ата минута стреля, но вратарят на Мексико Гийермо Очоа изчака, хвърли се в левия си ъгъл и спаси, а при добавката удар на друг поляк бе блокиран.
В 64-ата минута Едсон Алварес стреля извън наказателнотот поле, а Анри Мартин се опита да отклони с глава към вратата, но Шчесни изби.
Последваха по-силни минути за Полша, но тимът на Чеслав Михниевич така и не успяваше да стигне до позиции за изстрел към вратата на Очоа.
В 4-ата минута на добавеното време Якуб Камински бе изведен вдясно от вратата на Очоа и стреля по диагонала, но вратарят на "ацтеките" спаси. Това бе и последното интересно положение в мача на стадион "974", завършил 0:0.
В следващия кръг от груповата фаза Полша ще мери сили с изненадата Саудитска Арабия, докато Мексико ще играе с Аржентина.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници