Spiegel: Какво става? Германските гаубици се скапаха в Украйна

Spiegel: Какво става? Германските гаубици се скапаха в Украйна
topwar.ru
A A+ A++ A

Германски журналисти установиха, че оборудването не може да издържи на интензивно използване на фронта, а ремонтът се усложнява от факта, че Украйна не разполага с необходимите части за ремонт на немски гаубици.

Част от самоходните гаубици, които Германия предостави като част от военно-техническата помощ на Украйна, са неизправни. Ремонтът на оборудването се усложнява от факта, че у нас е трудно да се намерят необходимите части за това оборудване, пише Spiegel.

Изданието пояснява, че след доставката на общо 14 самоходни гаубици, Министерството на отбраната не е успяло да поръча навреме големи пакети резервни части, за да ремонтира редовно оръжейните системи и да ги поддържа в изправност.

Следователно повечето от артилерийските системи, доставени от Германия, се нуждаят от ремонт поради интензивната операция на фронта от началото на пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна.

Вярно е, че шест германски гаубици наскоро бяха докарани в Литва за технически ремонт. Но тъй като необходимите резервни части за гаубиците не бяха налични нито в индустрията, нито в Бундесвера, техниците трябваше да разглобят една от гаубиците и да я оставят за известно време в Литва.

Това е немска самоходна артилерийска установка, която е оборудвана със 155 мм оръдие с дължина 52 калибъра. Също така оръжията имат навигационна система, автоматизирана система за управление на огъня, система за ръчно зареждане с боекомплект от 60 патрона. PzH 2000 е в състояние да изстреля три изстрела за девет секунди или десет изстрела за 56 секунди на разстояние до 30 км.

Една трета от германските гаубици PzH 2000 в Украйна се нуждаят от ремонт. Според журналисти по-рано самоходните оръдия Panzerhaubitze 2000 са били планирани да бъдат ремонтирани в Полша, но е имало проблеми с това поради конкуренцията на производителите. Може би вече има алтернатива.

Украинското издание Фокус пише още, че Украйна е получила първите германски гаубици Panzerhaubitze 2000 през втората половина на юни. ACS PzH 2000 стана шестият тип артилерия от 155-ти калибър на въоръжение във въоръжените сили на Украйна.

Превод: БЛИЦ


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници