Обама гласува за себе си предсрочно

Обама гласува за себе си предсрочно
Президентът на САЩ Барак Обама гласува за себе си предсрочно, като призова избирателите да не чакат 6 ноември; законодателството в някои щати позволява по-ранно гласуване. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на САЩ Барак Обама гласува предсрочно и стана първият американски държавен глава, който упражни правото си на глас преди деня на изборите.

Обама гласува в Чикаго. Когато на влизане в избирателната секция беше помолен да представи документ за самоличност, той се пошегува, казвайки: „Тъкмо се радвам, че поднових шофьорската си книжка".

Президентът призова избирателите да не чакат 6 ноември, а да се възползват от законодателството в някои щати, което позволява по-ранно гласуване, предадоха световните агенции, цитирани от бТВ.

„В цялата страна виждаме, че много хора гласуват предсрочно, което означава, че не трябва да пресмяташ дали е нужно да се освободиш от работа, да пресмяташ как да вземеш децата и все пак да пуснеш бюлетината си. Ако нещо се случи в изборния ден, ти вече ще си се погрижил за това", обясни президентът.

Републиканският кандидат Мит Ромни прекара предишния ден в предизборни изяви в Охайо, който е един от ключовите щати за изхода от изборите.

Според последните социологически проучвания Обама и Ромни се ползват с почти еднаква подкрепа от избирателите.

Допитване на в. „Вашингтон пост" и телевизия Ей Би Си сочи, че за кандидата на републиканците биха гласували 49% от анкетираните, а за президента демократ – 48%.

Проучване на Асошиейтед прес и Джи Еф Кей прогнозира пък двупроцентна разлика в полза на Ромни – 47 на 45%.

#Охайо #избори #САЩ #Мит Ромни #Президент на САЩ #Барак Обама #Чикаго

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници