Нови експлозии в Украйна, над Киев се издига дим

Нови експлозии в Украйна, над Киев се издига дим
A A+ A++ A

Най-малко две експлозии са регистрирани днес в Киев, а над града се е издигал дим, съобщи кореспондент на Ройтерс в украинската столица.

Взривовете са били чути, след като в цяла Украйна бе обявена въздушна тревога, а президентът Володимир Зеленски направи видеообръщение към лидерите на страните от Г-20, които се срещнаха в Бали.

"Русия отговаря на силната реч на Зеленски на Г-20 с нова ракетна атака. Някой сериозно ли си мисли, че Кремъл наистина иска мир? Той иска послушание. Но в края на краищата накрая терористите винаги губят", написа в Twitter Андрий Ермак, началник на канцеларията на президента.

Кметът на Киев Виталий Кличко написа в Телеграм, че при атака днес по украинската столица са засегнати две жилищни сгради, а няколко ракети са свалени от украинската ПВО, предаде Франс прес.

След ударите по столицата Киев днес Русия атакува украинските градове Лвов в западната част на страната и Харков в източната, съобщиха официални лица.

"В Лвов има експлозии", заяви кметът Андрий Садовий в изявление в социалните мрежи, призовавайки жителите да останат в убежищата, докато кметът на Харков Игор Терехов заяви, че е имало "ракетна атака" срещу града и че информацията за евентуални жертви се уточнява.

#Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници