Среща с iPad 4 и iPad mini

Среща с iPad 4 и iPad mini
A A+ A++ A

Преди началото на продажбите на двата най-нови таблета на Apple - iPad 4 и iPad mini, успяхме да се срещнем с двете устройства и да прекараме няколко минути заедно. Сега сме готови да споделим някои впечатления за таблетите, но условията не позволяваха да ги запечатаме и в по-добри снимки от тези, които може да видите по-долу. Започваме с iPad mini, който е сред най-интересните продукти на Apple в последно време, с който компанията ще се бори с нароилите се евтини таблети с Android.

Устройството е значително по-малко от обикновения iPad, а при срещата впечатляват дебелината на алуминиевия корпус (само 7.2 мм) и теглото, което е малко над 300 грама. Дисплеят с диагонал 7,9 е с резолюцията на второто поколение на iPad, което означава, че екранното съотношение е 4:3. Това позволява показването на повече съдържание върху екрана, което е най-добре видимо при сърфиране в интернет. Резолюцията от 1024 x 768 пиксела може да е по-ниска на конкурентите с Android, но заради по-малкия диагонал пикселната гъстота е по-висока от тази на iPad 2 и като цяло изображението е по-добро.

Изработката е отлична, но това едва ли е изненада за потребителите на устройства от Apple. Таблетът се задвижва от по-стария процесор Apple A5, но неговата производителност вече се е доказала и в работата на iPad mini няма никакви проблеми.

Освен с новия и по-малък таблет се срещнахме и с iPad 4, промените в който са главно под повърхността, като се изключи добавянето на новия конектор Lightning. Както вече писахме, устройството вече работи с процесор A6X, който осигурява два пъти по-висока графична и процесорна производителност спрямо предшественика му. Работата на таблета беше бърза, но тя и преди беше такава, така че разликата трудно може да се усети. Добавени са още нов чипсет за съвместимост с повече LTE мрежи и предна камера, която вече е с резолюция 1.2МР вместо 0.3МР в iPad 3.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници