Новите лаптопи VAIO със сензорен екран вече се продават и в България

Новите лаптопи VAIO със сензорен екран вече се продават и в България
A A+ A++ A

Първите лаптопи на Sony, които са снабдени със сензорен екран за пълно използване на възможностите на Windows 8, дебютираха в България ден преди началото на продажбите на новата платформа на Microsoft. Това са представените по-рано през годината модели VAIO Duo 11 и VAIO T13 Touch. VAIO Duo 11 е интересен най-вече със своята форма, която е хибридна и позволява трансформирането на устройството от таблет в лаптоп. За да преминете между различните режими на работа, е достатъчно само да плъзнете дисплея, който може да заеме две различни позиции. Под него се намира пълноразмерна клавиатура с подсветка.

Лаптопът, който се произвежда в Япония, е с дебелина по-малко от 18 мм и тежи около 1.3 кг. Включва 11.6" дисплей с full HD резолюция, който е със сензорни възможности и използва технологията OptiContrast за осигуряването на по-качествено изображение. С устройството може да се ползва и специална писалка, която отчита до 256 степени на натиск и е включена в комплекта. VAIO Duo 11 е снабден с NFC възможности и залага на процесор Intel Core i5-3317U, комбиниран с 4GB DDR3 памет и 128GB SSD диск. Продажбите на хибридния лаптоп започват около 10 ноември на цена 2599 лв.

VAIO T13 Touch е версия на познатия ултрабук на Sony, който е допълнен от сензорен дисплей и Windows 8. Лаптопът е с корпус, изработен от магнезиева сплав и алуминий, и също използва процесор Intel Core i5-3317U, допълнен от 4GB RAM и 128GB SSD. Има 13,3" дисплей с резолюция 1366 х 768 пиксела. Устройството тежи 1.66 кг и вече се предлага на българския пазар на цена от 2099 лв.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници