Мая Манолова: Янев и ГЕРБ ме замесват в долнопробна милиционерска сглобка

Мая Манолова: Янев и ГЕРБ ме замесват в долнопробна милиционерска сглобка
Депутатът от БСП Мая Манолова се оплака, че името й е замесено в „долнопробна милиционерска сглобка“ с автори Яне Янев и ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Депутатът от БСП Мая Манолова се оплака, че името й е замесено в „долнопробна милиционерска сглобка“ с автори Яне Янев и ГЕРБ.

Тя категорично се разграничи от тиражираната в медиите информация, която я замесва в скандал с изтичане на информация, събирана със СРС, предаде БГНЕС.

Според медиите въпросната информация е изпратена от електронна поща с адрес maya_manolova@hotmail.com.

„Ето това вече е наглост и истинско безочие! Заявявам,че нямам нищо общо с електронна поща с подобен адрес, нито че към участвала в разпространяването на класифицирана информация“, заяви Мая Манолова.

„По-забавно би било електронната поща, от която е изпратена информацията, да носи името zvetanov.yanev или iskrafidosova, защото това вече не е шега, а престъпление, ако наистина става дума за информация, придобита със СРС-та“, посочи депутатът от левицата.

Според Мая Манолова този скандал въвлича обществото в „един елементарен милиционерски спектакъл“.

„Докато комисията на Яне Янев се прави на разследващ орган и участва в разпространяването и боравенето с информация, за която се твърди, че е класифицирана, истинските, реалните сигнали за корупция остават без разглеждане“, продължи червената депутатка.

Затова от Коалиция за България внасят три сигнала - до главния прокурор, до Държавната комисия по сигурността на информацията и до Парламентарната подкомисия за контрол на СРС-та, обяви Мая Манолова.

„Левицата е подала достатъчно сигнали за корупция на днешната власт, но те се отхвърлят и остават без разглеждане“, припомни още тя.

По думите на Мая Манолова, целта е прозрачна - да се легитимира информация, събирана чрез СРС-та и да се правят опити за разпространяването й.

„Ние ще преосмислим участието си в тази комисия, защото не искаме да ставаме второстепенни герои в този милиционерски спектакъл“, зарече се народният представител.

„Моля да предприемете необходимите действия за установяване на лицето, разкрило електронната поща с посочения адрес, както и на източника, разпространяващ информация, за която се твърди, че е класифицирана“, завършва сигнала на Мая Манолова до главния прокурор Борис Велчев.

#Мая Манолова #депутат от БСП #класифицирана информация #СРС #Борис Велчев #главен прокурор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници