Microsoft: Windows 8 ще има в началото повече приложения от всяка друга платформа

Microsoft: Windows 8 ще има в началото повече приложения от всяка друга платформа
A A+ A++ A

Вече излязоха първите отзиви за таблетите Surace на Microsoft и в тях се забелязват две основни неща - тествалите устройствата хвалят хардуера, но изтъкват, че наличните приложения са все още твърде малко. Разбира се, търговският старт на платформата все още не е минал (утре е), но въпреки това в магазина вече има около 7000 заглавия, повечето от които работят и с Windows RT. От TechChrunch са разговаряли по въпроса с Антоан Леблонд, който е корпоративен вицепрезидент на Windows Web Services, и са обсъдили състоянието на Windows Store и на екосистемата от автори на приложения.

Според Леблонд акцентирането върху броя на приложенията в магазина е неправилно, тъй като компанията не се опитва да го напълни с безполезни заглавия, а иска да осигури качествен софтуер. Предложението на Microsoft се отличава от App Store на Apple и по това, че авторите на софтуер могат да осигурят и възможност за тестване на приложенията преди покупката им и така няма нужда от пускането на безплатни версии на платените. Въпреки това Леблонд смята, че по време на търговската си премиера Windows 8 ще има в магазина си повече приложения от всяка друга платформа при нейния старт. Това обаче до известна степен е подвеждащо, тъй като в магазина има и стандартни приложения (без Metro интерфейс), които пренасочват за изтегляне към сайтовете на техните автори.

http://techcrunch.com/2012/10/24/microsofts-antoine-leblond-windows-8-will-have-more-apps-in-its-store-than-any-other-platform-had-at-launch/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници