Ето кой е убития полицай, уцелен е с първия изстрел (СНИМКА)

Ето кой е убития полицай, уцелен  е с първия изстрел (СНИМКА)
Флагман
A A+ A++ A

35-годишният сержант Петър Бъчваров от Елхово е убитият на границата полицай при престрелката миналата нощ, съобщи Флагман.бг, позовавайки се на свой източник.

Униформеният бил един от най-опитните служители в района, започнал работа през 2013-2014 година и за кратко време успял да докаже професионалните си качества и с гордост носел пагона.

Главният секретар на МВР разказа как е загинал граничарят:

„Снощи в района на 242 пирамида около село Голям Дервент граничен състав в състав Сержант Петър Бъчваров и служител на Министерство на отбраната се натъкват на срез на оградата. Слизайки от колата, нашият служител насочва фенера към граничното съоръжение, но веднага последвал изстрел от съседната територия на Република Турция. С първият изстрел полицаят е убит“, добави той.

Служителят на МО успява да се прикрие зад колата. По него започва стрелба. Той отвръща със служебното си оръжие в посока на изстрелите. По негови думи по него са произведени 10-15 изстрела. Той остава невредим. Групата, произвела изстрелите, се оттегля към вътрешността на Турция. Осъществен е контакт с турските власти. Предприети са действия по установяване на извършителите“, заяви Тодоров.

„Ние ще вземем всички необходими мерки за сигурността на нашите служители. Разпоредил съм всеки наряд да има дълго оръжие за безопасност на служителите“, добави той.

„Нека се пристъпи веднага към законодателни промени. Не може от хиляди произнесени присъди да има само стотина, които са ефективни. Всичко това води до чувство на безнаказаност“, подчерта главният секретар на МВР.

Източник: Флагман

Кадър Емил Махмуд, Флагман


#Петър Бъчваров #граничен полицай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници