Министър Демерджиев: Оградата ни е негодна, ще използваме мощни оръжия при опасност

Министър Демерджиев: Оградата ни е негодна, ще използваме мощни оръжия при опасност
A A+ A++ A

Турските колеги работят по случая. Доведени са разследващи и жандармерия, много разследващи работят, имаме уверението на турските власти, че тези хора ще бъдат намерени. Това заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев по време не брифинг във връзка с убийството на граничен полицай късно снощи.

По думите му оградата на границата не е годна.

"Всеки ден съоръжението се поддържа, но ежедневно се натъкват на дупки, спират, обработват ги, правят всичко възможно да затворят границата", категоричен бе той.

Според Демерджиев става дума за криминално деяние и изключителна агресия.

"Ще отговорим със сила на тази агресия - това значи, че ще бъдем безкомпромисни към всички, които създават опасност за живота на нашите служители по границата. Мощни оръжия ще се ползват всеки път, когато наши служители са застрашени. Имат указания да ползват оръжие във всеки случай, когато се налага", коментира Демерджиев, предаде БГНЕС.

"Има различно ниво на подготовка за справяне с такава ситуация. Военните са концентрирани по-скоро като позиционна охрана, затова имаме смесени наряди от гранични полицаи и военни. Видели са пробойната и са спрели да вземат мерки веднага. През нощта видеонаблюдението хваща силуети, така че е трудно разпознаването. Знае се накъде са тръгнали мигрантите. Турските колеги са изпратили екипи. Не се знае точният брой на мигрантите все още. В момента се правят огледи от двете страни на оградата. Загиналият полицай е служител от 8 години и има опит. В последните години подобно нещо не се е случвало по границата", добави още служебният министър.

Той обобщи, че това, че някой изрод е решил да стреля през границата, не е повод за кадрови промени.

Ако бъде заловен стрелецът, ще бъде съден в Турция.

#Иван Демерджиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"