Атанасова: Очакваме диалог без клишета и внушения с "Промяната"

Атанасова: Очакваме диалог без клишета и внушения с "Промяната"
A A+ A++ A

Моите очаквания за утрешната среща в парламента между ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната" са за диалог без опорки, клишета и внушения. Необходимо е не само да заявим приоритетите си, но и да постигнем базов консенсус кое е изпълнимо и кое е не. За наша изненада самите "Продължаваме промяната" не подкрепят всички 16 точки. Миналата седмица на комисия по правни въпроси цялата група на "Продължаваме промяната" не гласува собствения си антикорупционен законопроект. Самият Кирил Петков поиска оттеглянето му от Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. За нас е изключително странна тази метаморфоза, тъй като това беше основната им предизборна тема, а сега не искат дори да я обсъждат. В тяхно отсъствие, останалите политически групи подкрепихме техния законопроект и този на МС, което би могло да се нарече антикорупционна коалиция без участието на "Продължаваме промяната", написа председателят на ПГ ГЕРБ Десислава Атанасова във Facebook.

По думите ѝ на предстоящата среща между двете партии следва да бъде обсъдени това как популизмът да не взима връх в политическите разговори.

"Нашата предизборна програма е повече от 150 страници и се надявам колегите да са се запознали с нея. Разликата между техните 16 точки и нашата предизборна програма е, че тя се състои от антикризисни мерки, които ние вече изпълняваме, а също и програма за управление през 4-годишен мандат. Даваме си сметка в какво състояние са публичните финанси на държавата, кое е възможно и кое не е възможно на този етап. На първо място поставяме овладяване на инфлацията, овладяване на кризите, ясното геополитическо позициониране на България", пише още Атанасова.

Според нея акцент в политиката на ГЕРБ са решенията и законопроектите, които пряко касаят българските граждани - регулиран пазар на електроенергия до 2025 г. за битовите потребители, продължаване на компенсациите за българските предприятия и намаляване на цената на горивата.

"ПГ на ГЕРБ - СДС беше двигател на решенията в парламента по проектите на решения", категорична бе тя.

#ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай