„Златната рота”: Воюват ли децата на руския политически елит

„Златната рота”: Воюват ли децата на руския политически елит
Колаж: istories.media
A A+ A++ A

Руското издание на "Важни истории" публикува статия, наречена "Золотая рота” (“Златната рота”), в която разказва какво се случва със синовете на хората от политическия елит в Москва.

Повечете от тях са мъже на 27-34 години, но има и доста по-млади - 20-22 г. Хванала ли ги е частичната мобилицация? Биха формирали "Златна рота".

Авторът на материала - журналистката Екатерина Фомина, припомня фраза, която се приписва на руски генерал по време на войната в Чечня: „Дайте ми да набера рота от децата на елита и войната ще свърши за един ден“.

32-годишният зет на руския министър на отбраната Сергей Шойгу - Алексей Столяров, блогър в YouTube, който дава и фитнес съвети, като самият той демонстрира мускули, е попитан какво мисли за мобилизацията, докато пътува на почивка в Непал.

Той е видял въпроса, но не е отговорил, пише "КлубЗ".

Иля Медведев (27 г.), син на Дмитрий Медведев, заместник-секретар на Съвета за сигурност на Русия, каза, че “не е получил призовка от военния комисариат".

Андрей Угнич (33 г.), зет на първия заместник-ръководител на президентската администрация Сергей Кириенко (считан за един от потенциалните наследници на руския президент Владимир Путин), "чу въпроса за мобилизацията и затвори телефона”, пише авторката.

Синовете на друг заместник-ръководител на президентската администрация - Алексей Громов, 30-годишният Алексей и 27-годишният Даниил, са направили същото.

Единствен Александър Колоколцев (39 г.), син на руския вътрешен министър Владимир Колоколцев, обяви готовността си да тръгне на война. Той е най-възрастният от цитираните в материала “златни момчета”.

"Като патриот и гражданин на моята държава, винаги ще я защитавам. Ако бъда призован и мобилизиран, ще реагирам отговорно и ще отида на фронта. Не изключвам това да се случи", твърди Колоколцев-младши.

Източник: ClubZ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници