Официално! Парламентът гласува да изпратим оръжия на Украйна! Янев също подкрепи

Официално! Парламентът гласува да изпратим оръжия на Украйна! Янев също подкрепи
A A+ A++ A

Българският парламент най-сетне се реши да изпратим военна помощ на Украйна. За такава гласуаха всички партии, освен Възраждане и БСП.

След като вчера от партията на Стефан Янев „Български възход“ бяха против изпращане на военна помощ за Украйна, днес представителите на "Български възход" промениха позицията си с мотива, че са "солидарни с украинския народ".

ГЕРБ, „Демократична България“, „Продължаваме промяната“ и ДПС се обявиха за изпращането на военна помощ.

Ивайло Мирчев от ДБ обоснова позицията си по следния начин:

Най-силното оръжие на една държава е подкрепата, която е в състояние да привлече. Радвам се, че българският парламент най-накрая гласува достойното решение да подкрепим истински Украйна срещу агресията на Русия. С това решение България прави няколко много важни неща:

Затвърждаваме с действия не само евроатлантическите, но и възрожденските си ценности и заставаме на страната на международното право и справедливостта.

Печелим верен приятел в лицето на Украйна, на която, впрочем, отдавна трябваше да сме пратили военна помощ.

Осигуряваме си възможност да заменим остарялото руско въоръжение със съвременно натовско и да престанем най-накрая да се изживяваме като музей на съветската военна техника.

Всички тези следствия от днешното гласуване са победа за достойнството ни като нация и ще подсилят националната ни сигурност, отслабена от колебания и половинчати позиции, както и от дългогодишно обслужване на руските интереси. Каквото и да ви говорят псевдопатриотите - да помогнеш на несправедливо нападнатия е въпрос на национална сигурност, национален интерес и национално достойнство. Навеждането никога на никого не е помогнало. Смелостта и солидарността обаче ни правят по-силни и несравнимо по-достойни да се наричаме българи и европейци.

#военна подкрепа #военна помощ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници