Ликвидираха убиеца на посланика на САЩ в Либия

Ликвидираха убиеца на посланика на САЩ в Либия
Посланик Крис Стивънс и още трима негови сънародници бяха убити през септември при атака срещу консулството на САЩ в Бенгази. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

В Египет по време на престрелка с агентите на службата за безопасност е бил убит човекът, считан за пряк убиец на посланика на САЩ в Либия.

По информация на вътрешния министър на Египет престрелката в Кайро продължила часове, информира БГНЕС.

Заподозреният хвърлил бомба към агентите, която обаче отскочила и попаднала обратно в жилището му, след което последвал взрив, който причинил пожар. Впоследствие агентите открили в жилището труп, а също оръжие и боеприпаси.

Посланик Крис Стивънс и още трима негови сънародници бяха убити през септември при атака срещу консулството на САЩ в Бенгази.

В сряда пък излезе информация, че САЩ са разбрали за кървавата атака два часа след самия инцидент, но никой от властите не е коментирал официално.

Говорителите на администрацията, в това число този на Белия дом Джей Карни, в продължение на дни поддържаха тезата, че нападенията вероятно са били спонтанен протест срещу обиден за исляма филм.

Макар че властите не споменаха възможното участие на „екстремисти“, те не хвърлиха вината върху конкретни бунтовнически групировки, нито пък свързаха случилото се с „Ал Кайда“ и съюзниците й, докато разузнаването не го обяви публично на 28 септември.

#убиец #Бенгази #САЩ #Либия #посланик #Крис Стивънс #Кайро

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници