ЕК: Великобритания няма основания да ограничава българите

A A+ A++ A

Няма никакви правни основания която и да е от по-старите членки на Европейския съюз да продължава с ограниченията за достъп на българи и румънци до трудовия си пазар и след 2013 г., заяви Европейската комисия.

Еврокомисарят по заетостта и социалната политика Ласло Андор уточни това в отговор на въпрос дали има легална процедура, по която Великобритания може да удължи рестрикциите и след този срок, цитира го БНР.

„Отговорът е „не" - много ясно „не". Има последователен подход, който се прилага между Европейския съюз и новите страни, които се присъединиха през 2004-та и през 2007-ма, този подход ще важи и за Хърватия. Схемата за всички е една и съща, преходния период е седемгодишен, и ние приветстваме решенията на редица държави да отворят трудовите си пазари още преди изтичането му", коментира Андор.

Той увери, че Великобритания или която и да било друга страна няма да има никакви законови основания да удължи рестрикциите и след изтичането на този седемгодишен срок.

По този начин Андор отговори на твърденията, че властите в Лондон търсят алтернативни варианти за ограничаване на очаквания приток на български и румънски работници след 2013 г.

#ЕС #Европейски съюз #страни #страни-членки #България #Румъния #българи #румънци #пазар на труда #работа #Великобритания #еврокомисар по заетостта и социалната политика #Ласло Андор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници