Русия пред ООН: В Украйна се извършват незаконни биологични дейности

Русия пред ООН: В Украйна се извършват незаконни биологични дейности
A A+ A++ A

Русия е поискала от Съвета за сигурност на ООН да създаде комисия, която да разследва нарушения от страна на САЩ и Украйна на конвенцията, забраняваща използването на биологични оръжия, отбелязват агенция Associated Press и БНР.

В проекторезолюция, разпространена до членовете на съвета се казва , че съгласно член VI от конвенцията Русия е подала официална жалба, в която се твърди, че в Украйна се извършват забранени биологични дейности.

Всъщност скоро след началото на военните действия на украинска територия Русия отправи обвинения към САЩ и Украйна,че в страната има тайни американски лаборатории ,които са участвали в биологична война, предава dariknews.bg.

Постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя заявява, че разпространява резолюцията, заедно с около 300 страници материали, преди срещата на Съвета за сигурност, която Москва свиква в четвъртък относно биологичните дейности в Украйна. Русия също планира да проведе консултации на експерти от Съвета по проекторезолюцията.

Проекторезолюцията сега трябва да упълномощи Съвета за сигурност да създаде комисия, която да разследва твърденията и да докладва резултатите от разследването до края на ноември и на страните по конвенцията на конференция в Женева до 16 декември.

#Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници