Какво ще се случи със Земята час преди фатален удар с астероид?

Какво ще се случи със Земята час преди фатален удар с астероид?
Pixabay
A A+ A++ A

Нека си представим, че това наистина се е случило в наше време и огромен астероид е на път да падне на повърхността на Земята.

Какво ще се случи час преди това с нас?

И така, учените са потвърдили точно, че астероидът се приближава към Земята. 10 минути преди сблъсъка с него светът вече ще бъде променен завинаги, смята водещият на YouTube канала The Infographics Show.

Всичко ще стигне дотам, че хората ще бъдат принудени да се скрият в мазетата и ще започнат да се убиват един друг, за да спасят и защитят собственото си семейство.

За да научат новини от външния свят, хората ще използват радиото. Това ще бъде единственият начин да се разбере какво се случва навън.

В същото време хиляди хора просто ще стоят в тълпи по улиците на различни градове по света и ще чакат края.

Много зависи от това къде точно ще падне астероидът. След откриването на този космически обект прогнозите на учените се промениха. Някой счита, че астероидът ще падне на брега на Испания, някой – че в океана.

Но във всеки случай цялото човечество ще загине.

Очаква се скоростта на астероида да бъде повече от 20 хиляди мили в час (т.е. повече от 32 хиляди километра в час). Ударната вълна при сблъсък със Земята ще бъде толкова силна, че онези, които не могат да намерят подслон, ще бъдат съборени, докато астероидът прелита. В този случай всички растения и животни, които се окажат по време на полета на космическия обект в радиус от приблизително 10 км, ще бъдат изгорени.

Поради ударната вълна при сблъсък със Земята с астероид всички живи същества на планетата ще бъдат унищожени. Същото важи за всяка структура. Освен това ще започнат силни цунами и наводнения по цялата планета. В Европа въздухът ще стане отровен заради скалите, които вятърът ще разнесе. В резултат на това пожари ще бушуват навсякъде и хората без специални дихателни апарати ще умрат, дори и да успеят да оцелеят в бункер под земята.

Източник: nepoznato.energetika-bg.com

#астероид #фатален сблъсък #Земята

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?