Над 40 ракети изстреля Ивицата Газа срещу Израел

Над 40 ракети изстреля Ивицата Газа срещу Израел
Атаката е в отговор на израелски въздушен удар от сряда сутринта, при който са били ликвидирани трима активисти на въоръжени палестински групировки. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Най-малко 40 ракети са били изстреляни срещу южната част на Израел от Ивицата Газа, ранявайки трима души.

Атаката е в отговор на израелски въздушен удар от сряда сутринта, при който са били ликвидирани трима активисти на въоръжени палестински групировки.

АФП цитира полицейски източници, според които двама от ранените при ракетното нападение са в сериозно състояние, докато държавното радио на Израел идентифицира и тримата като сезонни работници от Тайланд, предаде bTV.

Според информацията къща е била разрушена в резултат на директно попадение на палестинска ракета.

Агенцията цитира медицински източници от Ивицата Газа, които потвърждават, че трима активисти на въоръжени палестински групировки са били убити при серия удари на израелските военновъздушни сили рано сутринта. Осем други са били ранени.

Размяната на удари между двете страни е провокирана от инцидент във вторник сутринта, при който израелски войник пострада при експлозия на взривно устройство в района на границата с Ивицата Газа.

Изявление на палестинската групировка „Хамас“, която контролира територията, съобщава, че тримата убити са били активисти на въоръженото й крило „Бригадите Езедин ал-Касам“.

Говорител на израелската армия е заявил пред АФП, че нападението срещу палестинците е било, за да бъдат спрени от изстрелване ракети срещу Израел.

#Израел #Ивицата Газа #Тайланд #ракети #Хамас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници