Украйна: Отвлечен е зам.-директор на АЕЦ "Запорожие"

Украйна: Отвлечен е зам.-директор на АЕЦ "Запорожие"
Туитър
A A+ A++ A

Украинската компания "Енергоатом" публикува изявление, информиращо за отвличане на заместник-генералния директор по човешките ресурси на АЕЦ "Запорожие" Валерий Мартинюк.

"Вчера, 10 октомври, руски терористи отвлякоха заместник-генералния директор по човешките ресурси на АЕЦ "Запорожие" Валерий Мартинюк. Държат го на неизвестно място и вероятно използват характерни за тях методи на мъчения и сплашване", пишат от "Енергоатом".

"По този начин руснаците се опитват да се сдобият с така необходимата информация за личните досиета на служителите на Запорожката АЕЦ, за да принудят украинските служители да работят за "Росатом" възможно най-скоро. Окупаторите буквално измъчват ядрените работници на ЗНЗ, като не пропускат и най-жестоките форми на насилие", допълват от компанията.

"Обръщаме се към генералния директор на МААЕ Рафаел Гроси и цялата световна общност с призив да предприемат всички възможни мерки за незабавното освобождаване на Валерий Мартинюк от плен на руските окупатори и връщането му към изпълнение на служебните задължения", пишат още от "Енергоатом".

"Произволът на окупаторите в Запорожката АЕЦ трябва да бъде прекратен възможно най-скоро! За тази цел е необходимо да се създаде зона за ядрена безопасност около ЗАЕЦ и тя да се върне под пълния контрол на Украйна!", казват от "Енергоатом".


Източник: "24 часа"

#Запорожката АЕЦ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници