Премиера на iPad mini и четвъртото поколение на iPad

Премиера на iPad mini и четвъртото поколение на iPad
A A+ A++ A

Apple сложи край на месеците спекулации дали компанията подготвя по-малка версия на таблета iPad, или не. Такова устройство наистина съществува, въпреки че, когато беше жив, Стив Джобс заяви, че няма смисъл от таблет с по-малък диагонал на екрана, тъй като няма да осигури достатъчно добро потребителско преживяване. В началото на събитието стана ясно, че устройствата с iOS 6 вече са 200 милиона, което става малко повече от месец след премиерата на най-новата версия на платформата.

Междувременно Тим Кук обяви и че изтеглените приложения от App Store вече са достигнати 35 милиарда броя, а досега компанията е платила 6,5 милиарда долара на авторите на софтуер. По отношение продажбите на iPhone 5 отново беше изтъкнато, че за първия уикенд от предлагането са били продадени над 5 милиона броя. От новите плеъри iPod досега са били реализирани 3 милиона броя.

Както очаквахме, Apple представи и нова версия на iPad 3, която анонсира като четвърто поколение на таблета. Тя включва нов процесор A6X с удвоена процесорна производителност, като се запазва автономност от 10 часа. Устройството разполага още с подобрена камера, разширена поддръжка на LTE мрежи, по-бърз Wi-Fi чип и очаквания Lightning адаптер. Цената на устройството започва от 499 долара за вариант с 16GB памет и Wi-Fi.

Продажбите на iPad вече са над 100 милиона и по всичко личи, че са на път да се увеличат с добавянето на новата, по-малка и по-евтина версия на популярния таблет. Тя носи името iPad mini и е с дебелина едва 7,2 мм (с 23% по-тънка от iPad). Предлага екран с диагонал 7,9 инча и има пълна съвместимост със съществуващия софтуер.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници