След нощ на блокади заради убития колега: Такситата готвят масов протестст

След нощ на блокади заради убития колега: Такситата готвят масов протестст
БНР
A A+ A++ A

След като часове наред миналата нощ таксиметрови шофьори протестираха заради смъртта на свой колега Христо Трайков, ситуацията в столичния квартал "Разсадника" е спокойна, съобщи БТА.

През нощта за часове беше блокиран бул. "Тодор Александров" кръстовището и "Орлов мост" с искане за азследване на убийството.

Планира се масов протест, като засега не е ясно кога ще се проведе, допълва БНР.

Петър Владимиров, заместник-председател на Националния таксиметров синдикат, обясни, че искат представители на МВР да им разяснят как протича разследването на убийството.

"Съмнявам се, че полицията ще се опита да предприеме каквито и да е мерки. За момента са добронамерени. Ние също не им създаваме проблеми, освен че сме затворили движението, но в края на краищата ние го правим, за да защитим нашия живот, защото не можем да бъдем убивани по този брутален начин на улицата. И ние сме хора. Излезли сме да си храним семействата", посочи по-рано Петър Владимиров.

34-годишният шофьор на такси беше убит в събота вечерта при спречкване в столичния квартал "Разсадника".

В този момент на мястото на инцидента близки и познати на починалия оставят цветя в негова памет.

Снощи, след свада за навлизане в еднопосочна улица, 34 годишният шофьор на такси загина при пробой. Инцидентът стана на кръстовище, близо до Първа АГ болница "Св. София" малко преди 19:00 часа, непосредствено до ул. "Хъшове".

По-късно таксиметрови шофьори блокираха бул. “Тодор Александров” в София и движението към ЖК Люлин и едноименната магистрала. Блокадата беше близо до сградата на Трето районно, където бе задържан един от заподозрените за смъртта на младия мъж.

По първоначални данни е възникнала свада между 34-годишният Христо Трайков и друг младеж на 29 години. По данни на очевидци става дума за навлизане в насрещното от страна на таксито. Друга версия е, че нападателят е бил в таксито.

Според данните, получени в МВР, 29-годишният е удрял такисметровият шофьор. Той паднал на земята, като минути преди това успял да се обади на брат си. Пристигналият на място екип на спешна помощ констатирал смъртта. 29-годишният е задържан.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници