Таксиметров шофьор издъхна след побой в София, негови колеги блокираха Орлов мост

Таксиметров шофьор издъхна след побой в София, негови колеги блокираха Орлов мост
стоп кадър/БНТ
A A+ A++ A

34-годишен таксиметров шофьор почина след сбиване, възникнало заради лека катастрофа в София в събота вечерта.

Инцидентът станал на кръстовището на малките улички "Рибен буквар" и "Хъшове" в ж.к. "Разсадника" - точно пред Първа АГ болница "Св. София" (бивша "Тина Киркова").

По информация на БНР мъжът е влязъл в конфликт с друг водач, на 23 години, с когото са чукнали леко автомобилите си и се е стигнало до сбиване. БНТ Съобщава, че 23-годишният мъж е криминално проявен за шофиране след употреба на алкохол, както и за амфетамини.

Според "Труд", който се позовава на очевидци, кола, шофирана от младо момиче, навлязла в еднопосочна улица. Отсреща, в нарушение, се задал таксиметров автомобил. Спътникът на шофьорката подканил таксиметровия шофьор да даде назад, защото улицата е еднопосочна. Стигнало се до пререкание, което прераснало в размяна на удари. В един момент двамата спрели боя. Таксиметровият шофьор обаче се обадил на колеги и приятели. Пристигналото "подкрепление" се нахвърлило на пътника от другата кола. Намесили се странични свидетели и успели да прекратят мелето. Изненадващо обаче шофьорът на таксито се строполил на земята.

Пристигнали медици и му правили сърдечен масаж. Изясняват се причините за смъртта на таксиметровия водач. Полицията е задържала другия участник в сбиването - мъж на 23 години.

На протест

След инцидента таксиметрови шофьори блокираха Орлов мост, предаде БНР. В знак на протест и с искане МВР да си върши работата шофьорите протестираха по-рано и пред Трето районно управление на полицията в столицата. От Националния таксиметров синдикат не посочат точно кога кръстовището на Орлов мост ще бъде освободено и движението ще бъде възстановено. Очаква се към таксиметровите шофьори да се присъединят техни колеги от страната.

Петър Владимиров, заместник-председател на Националния таксиметров синдикат, заяви пред БНР, че към 4:30 ч. обстановката на Орлов мост е спокойна. "Около 60-70 коли сме, като към момента имаме информация, че от Пловдив пътуват насам колеги, които ще ни подкрепят. Качили сме го по нашите "Фейсбук" групи. Най-вероятно се очаква, че може би ще тръгнат и от други градове - Търново, Ямбол. Имаме три съдружни организации, с които работим заедно и като има инцидент някъде, тръгваме от всички краища на България. Просто това в момента е един спонтанен протест, който е в памет на колегата. Докато можем, ще сме тук", каза той.

По думите му полицията е добронамерена към протестиращите. "Нямаме краен час. Изчакваме медиите да дойдат да отразят събитието. Очакваме някой от министерства и т.н. да дойде, защото нашият живот не струва стотинки, не струва нищо. Не може да ни убиват като мухи по улицата. Имахме такъв идентичен случай с колега от Ямбол, който за щастие е жив и здрав. Пред една-две седмици му беше делото на ВКС. Там се опита прокуратурата да потули нещата. Този път няма да го позволим с този колега. Все пак баща на три деца. Три деца - сирачета. Каквото и да се е случило, каквото и да е станало, човешкият живот е безценен. Затова не възнамеряваме да се приберем в скоро време, защото искаме да си защитим правото на труд, на работа и не да ни убиват", подчерта Владимиров.

Рано в неделя движението по Орлов мост беше възстановено. Планира се масов протест, като засега не е ясно кога ще се проведе, съобщи БНР.

#таксиметров шофьор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници