Почти летни температури в неделя

Почти летни температури в неделя
Pixabay
A A+ A++ A

Неделният ден ще започне на места с мъгли, но около обяд те навсякъде ще се разкъсат и разсеят. През деня облачността ще е разкъсана, предимно висока, и валежи не се очакват. Вятърът ще е слаб от северозапад.

Очакваните максимални температури ще се повишат и ще са между 22-25°С, малко по-високи в Северозападна и Южна България – до 25-26°С.

Времето по Черноморието

През деня ще е предимно слънчево и сравнително топло. Ще духа слаб до умерен вятър от север. Максималните температури на въздуха ще са 22-24°, на морската вода - около 15-18°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Времето в София

През нощта срещу неделя времето над столицата ще е предимно ясно, но след полунощ в ниското ще се образуват и мъгли или ниска слоеста облачност.

Минималните температури ще са доста ниски - между 5-6С°.

През деня времето ще е предимно слънчево, около обяд - и с разкъсана висока облачност. Максималните температури слабо ще се повишат и ще са между 22-23°С.

Детайлна прогноза по градове ще намерите на MeteoBalkans.com

Времето в планините

Времето над планините ще е предимно слънчево, следобед - и с разкъсана висока облачност. Очакваме добри условия за разходки и туризъм. Ще духа слаб до умерен вятър от север. Максималната температура на 1200-1300 метра ще е около 16°, на 2000 метра - около 12°С.

Времето на Балканите

Над целия полуостров ще преобладава разкъсана висока облачност, която на места ще намалява до предимно слънчево време. В сутрешните часове на места ще се образуват и мъгли. Причината за хубавото време е антициклон, позициониран над Югоизточна Европа.


Източник: MeteoBalkans.com

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници