От завод „Арсенал” се обясняват за загиналите жени

От завод „Арсенал” се обясняват за загиналите жени
Фейсбук/стоп кадър
A A+ A++ A

По време на взрива в завод "Арсенал" двете жени, които загинаха при експлозията, са били приключили работата си по същество, ползвали са кратка почивка и е трябвало да почистят помещението. Не е ясно защо третият загинал работник се е намирал в това помещение при избухването на взрива.

Това става ясно от обяснения на "Арсенал" АД пред Главна инспекция по труда.

Според данни, предоставени от работодателя, пострадалите е следвало да приключат работа, започната от предходния ден, а именно да изработят звуково-светлинен състав за пиротехнически изделия. От всички дейности, извършвани на територията на завода, това е една от най-безопасните, посочват от инспекцията, цитирани от БНТ

Необходимото количество смес за довършване на поръчката е било изработено преди физиологичната почивка от 10:00 до 10:15 часа. След почивката загиналите работнички е трябвало да почистят помещението. Причините за възникналия на по-късен етап взрив, както и за присъствието на загиналия работник в помещението предстои да бъдат изяснени.

Екип от експерти от Главна дирекция "Инспектиране на труда" е командирован да подпомогне инспекторите по труда от Дирекция "Инспекция по труда" Стара Загора при разследването на инцидента в Завод 4 на "Арсенал" АД на 04.10.2022 г., при който загинаха трима работници, а една жена е ранена.

И четиримата пострадали работници имат валидна правоспособност за работа с взривни вещества. Извършен им е и инструктаж за деня.

#завод Арсенал

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници