Банда мутри нахлу в хижа "Лескова", изпотроши я и преби персонала! Има човек в Пирогов

Банда мутри нахлу в хижа "Лескова", изпотроши я и преби персонала! Има човек в Пирогов
A A+ A++ A

Мутренските времена май за някои хора изобщо не са свършвали. Група вандали пребиха персонала на хижа Лескова (община Своге, на склона над река Девич). За бруталията алармира персонала на хижата на страницата си във Фейсбук. Разказът им повлече цунами от възмущение и едновременно с това съпричастност.

"Скъпи туристи и приятели на хижа Лескова, информираме Ви, че на 2 октомври, неделя, в деня, в който България гласува за по-добро бъдеще, хижата беше изпочупена и ограбена, а ние - пребити. Нанесени са телесни повреди, огромни материални щети, открадната е техника на голяма стойност, сред която и лични вещи. Собственикът на хижата е приет в УМБАЛСМ "Пирогов" с множество наранявания и черепно-мозъчна травма.

Имаме информация за извършителите - местна група пияни вандали с джипове от Ботевград, разчитаща на числено превъзходство срещу нас. За момента не можем да разкриваме подробности, тъй като ще се образува досъдебно производство.

След многократно подаван сигнал на тел.112 същия ден за навлизане в имота, оспорване на собствеността, агресивно поведение и заплахи с подробно описание на ситуацията и извършителите, ни беше отказано да качим представител на органите на реда от РПУ Своге, поради недостиг на екипи в изборния ден.

При наличие на достатъчно време (часове) за реакция от тяхна страна, не бе създадена организация между РПУ Своге и колегите им от Ботевград, нарушителите да бъдат блокирани и арестувани на слизане от хижата с откраднатите вещи. Разочаровани сме също от не толкова адекватната реакция на тел.112, липсата на организираност и последователност и омаловажаването на ситуацията.

Опитахме се да подобрим условията на хижата, да осигурим присъствие през цялото време, вложихме лични средства и много, много часове работа, но трудът ни в продължение на 2 години беше унищожен за секунди. Благодарим на всички, които ни подкрепяха през този период. За момента, обаче, нямаме сили и мотивация да се борим за тази кауза.

Предвид нанесените материални щети и разрушения, хижата вече не е годна за пренощуване!

Телефонът на хижата не функционира в момента, тъй като е сред откраднатите вещи! Бъдете здрави!"

------------------------------------------------------------------------

„Около 15:30 получих обаждане от баща ми, че има навлезли 4 джипа в частния ни имот и около 20 души. Те бяха предупредени да напуснат, но бяха в огражденията. Нападнаха мен и баща ми. След приключване на случката видяхме, че липсва резачката, зарядна станция, откраднаха ми телефона, докато ги заснемах, както и въздушна метла“, разказа тази сутрин пред bTV Калин Младенов, собственик на хижата.

Хижата преди е била с друга собственост, но не е функционирала. Според него се е използвала от различни групи за събирания.

„Хората са от Ботевград. Искали са да се съберат, за да празнуват рожден ден. Заварих над 20 пияни младежи между 20 и 30-годишни. Бях нападнат с камъни, тухли, тояги. Казваха ни – „какви сме ние, софиянци, да навлизаме в тяхната гора и планина“, разказва Младенов.

#хижа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Анкета

Ще състави ли правителство?