Българската култура в групови недвижими ценности

Българската култура в групови недвижими ценности
A A+ A++ A

19 от българските културно-исторически резервата може да бъдат застроени заради новите промени в Закона за културното наследство. От културното ни министерство обявиха, че Копривщица, Боженци, старите Пловдив и Созопол и много други вече ще имат статут на групови недвижими ценности с категория „национално значение“.

Въпреки увещанията на Министерството на културата, че тези „групови национални ценности“, съхранили българските корени през епохите, няма да бъдат променяни, в атмосферата витаят силно недоверие и притеснение.

Ако има нещо, с което всеки българин винаги е бил горд, то това са Жеравна, Арбанаси, Велико Търново и Мелник, където „Балканът пее хайдушка песен“, съхранили и до днес българщината, вдъхновявали оръжията и перата на стотици велики българи, отдали живота си за тези земи.

Уважаеми министър на БЪЛГАРСКАТА култура, моля Ви, не позволявайте най-българските места да се превърнат в спа хотели, до които никой от нас не би могъл да си позволи да отиде, а децата ни дори ще забравят, че някога ги е имало.

Нека не продаваме и инвестираме културата си в нова дестинация за алкохолен туризъм, а да си спомняме със самочувствие кои сме и откъде сме.

#Созопол #Жеравна #Арбанаси #Велико Търново #Мелник #Боженци #Пловдив #Копривщица #Министерство на културата #резервати #култура #ценности

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"