Оказа се, че патрулка е ескортирала на лампи джигита с Поршето преди фаталния сблъсък

Оказа се, че патрулка е ескортирала на лампи джигита с Поршето преди фаталния сблъсък
A A+ A++ A

Двама полицаи от VI РПУ са ескортирали мъжa, който предизвика тежката катастрофа и уби французин на Околовръстното шосе в София. Те са разследвани от отдел Вътрешна сигурност на МВР и са отстранени от работа, написа „Телеграф“.

Вътрешна сигурност ще проверява камерите по протежение на Околовръстното шосе, запечатали полицейския ескорт. Там ясно се вижда как на лампи патрулката се движи зад Любенов, обясниха разследващи. Изведнъж обаче Любенов дал газ и се врязал в автомобила на французина Лорен Пети.

След жестокия удар се оказа, че водачът Димитър Любенов е бил пиян с 1.73 промила алкохол и дрогиран. Съдът го остави за постоянно в ареста преди няколко дни.

В катастрофата пострада съпругата на френския гражданин и един мъж. У нас пристигнаха близки на французина, които обявиха, че според тях това е умишлено убийство.

Към момента все още не е ясно дали и двамата патрулни полицаи от VI РПУ, пазили Любенов, ще бъдат уволнени. Те са мъж и жена, които демонстрират по-висок стандарт на живот в социалните мрежи.

#Порше #ескорт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай