Китай, САЩ и Русия създават обща „независима“ рейтингова агенция

Китай, САЩ и Русия създават обща „независима“ рейтингова агенция
Новата структура ще бъда наречена Universal Credit Rating Group и ще дава оценки като „напълно независим орган за определяне на рейтинги“. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Китай, САЩ и Русия създават „независима“ международна рейтингова агенция, която дава заявка да разбие доминиращата позиция на „Стандард енд Пуърс“, „Муудис“ и „Фич“.

Новата агенция ще бъде съюз между китайската „Дагун“, американската Egan-Jones Ratings Co (EJR) и руската RusRating JSC, предадоха АФП и БГНЕС.

Новата структура ще бъда наречена Universal Credit Rating Group и ще дава оценки като „напълно независим орган за определяне на рейтинги“, гласи текстът на поканата за пресконференция, насрочена за сряда.

„Сегашната международна система от рейтингови агенции не е способна да дава отговорни и надеждни оценки“, се казва още в поканата.

Инициаторите добавят, че е необходима нова институция, „за да се намали икономическият риск в развитието на човешката цивилизация“.

Тримата партньори „не представляват интересите на никоя конкретна страна или групировка“ и уверяват, че Universal Credit Rating Group ще предоставя „безпристрастни рейтингови оценки на световните капиталови пазари“.

#„Фич“ #„Стандард енд Пуърс“ #рейтингова агенция #Русия #САЩ #Китай

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници