Руски компании опитват да отърват служителите си от мобилизация, за да оцелеят

Руски компании опитват да отърват служителите си от мобилизация, за да оцелеят
ngs24.ru
A A+ A++ A

След като Министерството на отбраната на Русия изясни кои граждании точно ще бъдат мобилизирани, работдателите осъзнаха, че освобождаването на техни служители от тази повинност е въпрос на оцеляване на отделни фирми и цели отрасли.

Основното е, че всъщност разясненията oпровергават думите на министъра на отбраната Сергей Шойгу, че ще бъдат призовани изключително хора, които са служили в армията и имат боен опит, коментира деловото издание The Bell, цитиано отт "Дневник".. Първият критерий за подбор е регистрираната при военните специалност, като гаранция срещу мобилизиране не носи нито ограничената годност (категория "В"), нито възрастта и званието в наборната служба.

Засега военните твърдят, че няма да мобилизират пилоти. Но ако и когато това се наложи, мобилизацията може да парализира въздушния транспорт, тъй като повечето пилоти са запасни офицери, пише "Комерсант". Според източници на вестника в три компании потенциално могат да бъдат мобилизирани 50-80% от служителите. А източник, близък до групата "Аерофлот", оцени броя на потенциалните служители и в трите авиокомпании на групата (включително "Россия" и "Победа") на повече от половината от щата.


 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници