„Ди Велт“: Световната банка похвали Гърция

„Ди Велт“: Световната банка похвали Гърция
Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Борещата се с огромния си дълг Гърция е получила големи похвали за своята програма за реформи от Световната банка, пише германският вестник „Ди Велт“.

След добрите оценки на германския канцлер Ангела Меркел за усилията на Атина сега и Световната банка похвали Гърция в своя годишен доклад „Да правиш бизнес“ (Doing Business), предаде Информационна агенция „Фокус“.

През последната година само в седем други държави е било по-атрактивно да се прави бизнес, отколкото в Гърция, сочи изследването.

В сравнение с 2011 г. Гърция е подобрила значително своите позиции и се е изкачила с 22 места до 78-а позиция.

По-добрият бизнес климат може да помогне за стимулирането на икономическия ръст, като се намали дълговото време, посочват от Световната банка.

По-рано във вторник кредиторите на Гърция настояха за незабавното уволнение на всички данъчни инспектори от Министерството на финансите в страната.

Тройката - ЕС, ЕЦБ и МВФ, държи на мярката с цел да повиши ефективността на данъчните власти и да изкорени корупцията сред тях.

Според електронното издание на гръцкия вестник „Етнос“ искането е влязло в поверителен меморандум, подготовката за който се прави от ЕС, ЕЦБ и МВФ.

#оценка #Ангела Меркел #Канцлер на Германия #бизнес климат #бизнес #доклад #Гърция #Световна банка #вестник #„Ди Велт“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници