Отнемат незаконно имущество за 1,3 млн. лв. от Данчо Пръча

Отнемат незаконно имущество за 1,3 млн. лв. от Данчо Пръча
Незаконно имущество за близо 1,3 млн. лв. на сочения за наркобос Йордан Тонов, известен като Данчо Пръча, ще бъде отнето в полза на държавата. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Незаконно имущество за близо 1,3 млн. лв. на сочения за наркобос Йордан Тонов, известен като Данчо Пръча, ще бъде отнето в полза на държавата.

Искането на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност (КУИППД), е било потвърдено от Върховния касационен съд (ВКС) с определение от 9 октомври 2012 г., съобщиха от Комисията.

Държавата ще отнеме от Йордан Тонов магазин и двуетажна жилищна сграда във Враца, лек автомобил марка „АУДИ А6“, влекач марка „ВОЛВО“ и още няколко товарни автомобила.

Другите недвижими собствености на Йордан Тонов, които ще му бъдат отнети, са дворно място, едноетажна сграда и над 30 поземлени имота в област Враца.

От Комисията искат изземването и на суми от продажби на автомобили и недвижими имоти, както и суми от дружествени дялове.

Йордан Тонов има влязла в сила присъда за извършено престъпление. Данчо Пръча бе задържан на 6 октомври при специализирана полицейска акция с наименование „Пръча“ на ГДБОП и МВР – Враца, при размяната на 88 фалшиви банкноти по 50 евро.

Според съда от събраните към момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че Йордан Тонов действително е държал фалшиви пари

От месец юли до момента по искане на Комисията с решение на ВКС е отнето имущество от още осем лица, осъдени за различни престъпления като контрабанда, изнудване, участие в организирана престъпна група, незаконно притежание на оръжие.

Това са Антоан Подмолов, Любомир Зафиров, Любомир Пачовски, Симеон Симеонов, Марин Христов, Евелин Евтимов, Илиян Илиев и Диян Гайтанов.

Конфискувани са автомобили, апартаменти, части от сгради, суми от продажби и наличности по банкови сметки, дружествени дялове на обща стойност над 1 414 000 лв.

От началото на годината в полза на държавата е отнето имущество, придобито от престъпна дейност, за 11 233 509 лв., което е приблизително два пъти повече спрямо същия период на миналата година.

#Йордан Тонов #Данчо Пръча #ВКС #фалшиви пари #престъпна дейност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници