СНИМКИ на пленени войници показват мизерията на войната

СНИМКИ на пленени войници показват мизерията на войната
A A+ A++ A

Снимки на пленените руски войници показват ужасяващата мизерия в руската армия. Според други  твърдения в мрежата, част от снимките са стари и някои от тях са на украйниски, не руски войници.

Джапанки, изпокъсани якета и откраднати обувки и дрехи - така изглеждат руските войници на кадри, разпространени от украински канали в социалните мрежи. 

На снимката са пленени руски войници. Един от тях носи официални лачени обувки, които очевидно не пасват на военната униформа. Вероятно обувките са взети от украински дом.

На война с джапанки.

Заловен руски войник, увит в одеяло. На снимката се вижда, че е бос.

Заловен руски войник носи износено кожено яке, което също не е присъщо за военните униформи.

Заловени руски войници. Облечени са с цивилни дрехи, които не са им по мярка.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Междувременно се оказва, че половината ни танкове не вървят, а другата половина не стрелят. Това заявява в интервю за украинския блогър Володимир Золкин 21-годишният руски военнопленник от Татарстан Юрий Михайлович Корнилов. По думите му липсват и специалисти, които да ремонтират неизправната техника.

До идването си в Украйна Корнилов е служил в Улан Уде в поделение 46 108, а в Украйна е мерач-оператор на танк Т-72Б. Участието му в украинската война започва на КПП на окупираните територии, където проверявал преминаващите за взривове и съмнителен багаж. След известно време руснаците формирали резервна танкова част от местни от ДНР и ЛНР и Корнилов и още двама от Русия прикрепили към тая част. Отишли да си получат танковете, Юрий Корнилов го сложили за механик-водач.

"Четири дни ходихме в един овраг да стреляме. Обучаваха хората от ДНР. Спускахме се в един дол и стреляхме нагоре. После на 1 септември казаха: Гответе се за марш. Натоварихме се, тръгнахме през Мелитопол, красив град (красив, но не е ваш, намесва се Золкин), точката ни за разтоварване беше Сергеевка. Пристигнахме в Сергеевка и разтоварихме 10 танка. Казаха: Марш, приготвяйте ги за собствен ход, заредете техниката, обслужете я, масла, всичко гледайте. Дадоха ни 4 часа, беше през нощта. От Сергеевка се спуснахме към река Днепър. Три танка ни качиха на понтон, изтеглиха ни на другия бряг, веднага откриха огън по нас. Дръпнахме се на безопасно място, скрихме се. Командирът на ротата излезе на връзка със своите, те минали през Жидомост, почакахме ги. През нощта имахме марш до това село, където ни удариха и шестте танка." - разказва Корнилов.

Тези, които започнали да излизат от танковете, направо ги разстреляли. „Като видях това, излязох встрани на пътя и започнах да обръщам, исках да се измъкна назад.“ По инструкции в такъв случай следва екипажът да заеме кръгова отбрана, но боецът решил да обърне и да спаси екипажа, защото танкът, който управлявал, не можел да стреля.

А какъв е смисъл да карате танк, който не стреля, учудва се водещият Золкин. "Такова ни е командването." - отговаря Корнилов и допълва, че причината танкът да не стреля е, че не може да бъде направен цикълът на зареждането, а тъй като няма монтьори, нямало и кой да го поправи. Пробните изстрели в оврага били на работещи танкове от чистия резерв. Те обаче не можели да тръгнат и въобще да вървят, защото хвърляли масло или били блокирали.

След опита на Корнилов да обърне и да избяга от мястото на засадата танкът му бил поразен с Javelin от дясната страна. Опитал се да набере обороти, но дясната му страна вече не работела и завил. Танкът пламнал, от горящия люк излязъл и скочил в окоп. Боеприпасите в танка започнали да се взривяват. Всичките 6 танка изгорели. От всички екипажи оцелял само Юрий Корнилов.

offnews

#пленени войници #Руската армия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници