Кунева иска специален министър за Северозападна България

Кунева иска специален министър за Северозападна България
Политиката на правителството на Бойко Борисов е поставила България в изолация в Европейския съюз, твърди Меглена Кунева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-бедният регион в Европейския съюз – Северозападна България, да разполага със свой ресорен министър, предлагат от партия „България на гражданите“.

От 2009 г. до края на 2011 г. близо 100 000 малки и средни предприятия са закрити и над 300 000 души са останали без работа, отчетоха от политическата формация на Меглена Кунева.

„Политиката на правителството на Бойко Борисов е поставила България в изолация в Европейския съюз заради липса на конкретна българска позиция по важни теми, като дълговата и финансовата криза, растежа и работните места“, коментира Меглена Кунева.

Тя подчерта, че България се затваря пред Европейския съюз, защото държи единствено на европейските фондове, „които на всичкото отгоре могат да бъдат отклонявани и страната да носи тежестта от корупционни схеми“.

„Нашият премиер, за мой ужас, се похвали как ние задържаме бежанци от Сирия. Ами точно това е - ние ставаме пазачи на рая. А едновременно с това нас не ни пускат в Шенген“, подчерта Меглена Кунева и се обяви „абсолютно против“ Европа на две скорости.

Лидерът на „България на гражданите“ обобщи заключението от последния доклад на Международния валутен фонд, според което финансовата дисциплина не е панацея, а е необходима политика за разкриване на работни места.

Меглена Кунева прокара идеята за специална грижа за най-бедния регион на Европейския съюз.

„Ние предлагаме да има специален министър, който да отговаря за Северозападния район, докато районът тръгне напред“, посочи тя.

#Сирия #бежанци #ЕС #Шенген #премиер на България #Бойко Борисов #Меглена Кунева #„България на гражданите“ #Северозападна България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници