Партиите крали лични данни за подписките си?

Партиите крали лични данни за подписките си?
стоп кадър/БНТ
A A+ A++ A

Избиратели алармираха, че без да дават съгласие техните лични данни са в подписките на политически партии, които  ще участват на предстоящите избори, съобщи bg-voice.com. Всеки гражданин може да провери дали името му фигурира в списъците на избиратели, подкрепящи партия за предстоящия вот.

Пръв съобщи за проблема Борис Ганчев, който открил, че без да дава съгласие данните му фигурират в списъка с хората подкрепящи партия "Атака". По думите на Ганчев той не само никога не е давал своето съгласие за това, но и "ненавижда съществуването ѝ". Той е категоричен, че става въпрос за кражба на лични данни и документална измама и призовава всеки един да влезе и да провери дали името му случайно не присъства в някой списък, без да е дал съгласието си.

Видно от коментарите под поста му става ясно, че той не е единственият с откраднати лични данни. Негови познати споделят, че също намират имената си в списъци на партии, които дори не са чували.

Георги Георгиев съобщава, че името му е в списъка на ЕНП. Дарина Хасъмска се открива в партия "Коалиция за теб България". В списъците без да са давали съгласие са Борис Янакиев и Григор Николов.

Всеки избирател може да провери дали е в списък на партия на следния адрес: 

https://www.cik.bg/bg/ns02.10.2022/podpiski(link is external)

Трябва ви ПИК (от линка на страницата), след което да го потвърдите от email-a си. Въвеждате ЕГН, ПИК и captcha код и получавате резултата. Отнема 2-3 миннути.

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници