Лазар Мурджев празнува 60-и юбилей с книга за очовечаването

Лазар Мурджев празнува 60-и юбилей с книга за очовечаването
A A+ A++ A

С нова книга ще отпразнува 60-годишния си юбилей издателят на сп. Сигурност Лазар Мурджев, който събира интелектуалния елит на 5 септември в Съюза на ловците.  Почетният консул на България в Намибия - арх. Михаил Михайлов, ще представи книгата  "Намибийска траектория - приказка за Очовечаването" с репортажи и екзотични фотоси на рожденика, който е член на Управителния съвет на ловно-рибарския съюз. 
 

През годините непреходният будителски стил на Лазар Мурджев е описан от титана на българската литература Дончо Цончев така: "Добре стъпва Лазар Мурджев, накъдето да го обърнеш. Чувствам го син, брат или както там се е случило с възрастта на във времето. И е ловец - при това от моите, истинските!".

А проф. Андрей Пантев обобщава за таланта на "дивия джентълмен": "Неговата проза може да се рецитира или пее. Но най-хубаво е да я крием в душа,  без патетични въздишки и хвалби!".  

"...Лазар Мурджев е неповторимо събитие в най-новата българска литература " – споделя проф. Орлин Загоров. " Талант с изключително богата палитра от мъдрост и човешки въжделения. Затова прозренията стартират с чувство за бъдеще и приключват с молитва за България, която желае да завещае на идните генерации ". 

Иван Гранитски казва за него: "Интелигентната аудитория добре познава разностранния и ослепителен гений на Лазар Мурджев – лирика, остра журналистика, задълбочени социално-политически разбори, социативно-метафорична есеистика, безпощадни филипики против актуалните развратители на публичния морал – самодрапирали се като политически хайлайф...
Всяка книга на този надарен създател впечатлява с истинската си идея. Това е качество, рядко срещано в актуалната ни книжнина, наводнена от ерзаци и псевдо - постмодернисти. Неговата дарба да поеме огромни размери от смисъл, внушения и подтекст, дефинира и избора на създателя за тази техника на строеж и писане.

 


 

#Лазар Мурджев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай