Отворена е първата процедура по Плана за възстановяване и устойчивост

Отворена е първата процедура по Плана за възстановяване и устойчивост
Министерство на иновациите и растежа
A A+ A++ A

Първата отворена за България процедура от Плана за възстановяване и устойчивост е "Технологична модернизация“ и по нея бизнесът може да кандидатства до 21 септември. Това обяви в Перник служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев. Процедурата е в размер на 260 млн. лв. и е насочена към микро, малки и средни фирми.  Това съобщиха от пресслужбата ва МИР.

“Тя е предимно за производствените фирми – за лекарства, компютри или оптични материали, храни, напитки, облекла и др. Допустими са компании с архитектурна, инженерна или научно-изследователска и развойна дейност и още други. Планът работи и дава глътка въздух на бизнеса в условията на кризи”, каза още Пулев.

Той допълни, че спрямо големината и нуждите фирмите могат да получат между 180 000 лв. и 700 000 лв. за ново оборудване, техника, машини и софтуер. Подаването на документите е изцяло онлайн, като подробна информация за кандидатстването е публикувана в сайта на Министерството.

През септември предстои стартиране и на грантова схема в размер на 30,6 млн. лв. за бизнеса за ИКТ решения и киберсигурност.


 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници