Ожесточен картечен обстрел събуди Бейрут

Ожесточен картечен обстрел събуди Бейрут
Поне 8 души загинаха, а близо 80 други бяха ранени при бомбен атентат в квартал „Ашрафие“ в Бейрут на 19 октомври. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Ожесточени престрелки избухнаха в ливанската столица Бейрут между активисти на опозиционното движение „Ал Мустакбал“ и проправителствени партии.

Престрелките се водят с картечници и гранатомети, а в района на сблъсъците се разполагат механизирани армейски части, за да възстановят реда, предаде БГНЕС.

В района Тарик ел Джедид до Арабския университет и надлеза „Кола“ се чува непрекъсната автоматична стрелба. Коли на Спешна помощ извозват ранени.

Обстановката в тази част на града се изостри веднага след края на антисирийската демонстрация в центъра на Бейрут и неуспешния неделен опит на тълпата от привърженици на опозицията да превземе сградата на правителството.

Телевизионният канал „Ал Джедид“ предаде, че през нощта срещу понеделник и около палестинските лагери Сабра и Шатила са избухнали въоръжени сблъсъци, в които участват групи радикални ислямисти.

Стрелба има и край тунел до шиитския квартал „Шиях“. Жители молят армията да се намеси в събитията и да сложи край на престрелките.

АФП съобщава, че в първите часове на понеделник в Бейрут поне за един час се е чувала непрекъсната автоматична стрелба. Армията е отцепила района и не е допуснала репортери да приближат мястото на стрелбата.

Поне 8 души загинаха, а близо 80 други бяха ранени при бомбен атентат в квартал „Ашрафие“ в Бейрут на 19 октомври.

Сред жертвите е началникът на разузнавателната служба към Силите за вътрешна сигурност (FSI) на Ливан.

Иран осъди „терористичния взрив, извършен от тези, които целят да създадат разделение между различните ливански групи, което никога не е служило на интересите на Ливан“. Техеран обвини за нападението Израел.

Антисирийските политици в Ливан пък обвиниха Дамаск за организирането на мощната експлозия.

#Дамаск #Сирия #Израел #Техеран #Иран #Бейрут #Ливан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници