Станишев: Борисов пред ПЕС е като куче пред слон

Станишев: Борисов пред ПЕС е като куче пред слон
Лидерът на БСП бе в Русе по случай честванията на 100-годишнината на младежкото социалистическо движение. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов не е от калибъра на Партията на европейските социалисти (ПЕС), заяви президентът на европейската левица и председател на БСП Сергей Станишев.

„Бойко Борисов не е от калибъра на ПЕС. Това е все едно да сравняваш куче със слон," заяви в Русе Сергей Станишев в коментар на ролята на европейския му пост в надпреварата за предстоящите парламентарни избори през 2013 г.

Лидерът на БСП бе в Русе по случай честванията на 100-годишнината на младежкото социалистическо движение, като поднесе цветя на мястото на паметната плоча на младежкото революционно движение, която вече не съществува, предаде БГНЕС.

Сергей Станишев заяви, че като президент на ПЕС ще работи най-вече за България и ще подкрепя правителството в политиките, свързани с еврофондовете и Шенген.

„Единственото, за което не може да има компромис, това е начинът, по който се правят избори. Ще направя всичко, за да не могат ГЕРБ да откраднат свободната воля на хората," заяви лидерът на червените.

Пред младите социалисти от страната той очерта трите политики за младежта, по които БСП ще работи активно преди и след изборите, които се надява да спечели. Те са свързани с образованието, заетостта и младите семейства.

„Г-н Борисов може да си мери метрите магистрали, но статистиката за раждаемостта в момента е убийствена. В един момент може да има България, но населението й да не е от българи," коментира Сергей Станишев.

По отношение на младежката безработица той очерта тревожна картина – близо една трета от безработните в България са млади хора, като държавата е в челната тройка по ръст на младежите без работа след Испания и Гърция.

„Борисов препоръчва на младите да ходят да работят като овчари, но не съм забелязал напоследък да се търсят овчари," заяви още Сергей Станишев.

#Сергей Станишев #БСП #ПЕС #президент на ПЕС #председател на БСП #Бойко Борисов #премиер на България #Русе #ГЕРБ #парламентарни избори #безработица #раждаемост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници