Цялото ръководство на БСП във Видин хвърли оставка

Цялото ръководство на БСП във Видин хвърли оставка
A A+ A++ A

Деветима членове на БСП обявиха напускането на редовете на партията и видинската Общинска организация остана без ръководство. Решението и мотивите си те обявиха на пресконференция днес в пресклуба на БТА във Видин.

В конференцията участваха Димитър Велков, председател на Областния съвет на БСП и на видинската организация на социалистите, и Борислав Василев, заместник председател на Общинската организация на БСП.

Димитър Велков прочете пред журналисти позицията на напусналите партията членове, под която те са положили своите подписи и са декларирали, че прекратяват членството си в БСП по собствено желание. Като основен мотив те са посочили " дълбокото разминаване между програмата и целите на БСП и провежданата от националното ръководство 

Според напусналите, в резултат на водената от централното ръководство на партията политика, се е "обезличила идейната идентичност на БСП" и тя се е превърнала "от масова партия, която обединява съмишленици, в лидерска партия, подчинена на удовлетворяване на личните цели и амбиции на тесен кръг хора", "от голяма лява партия на България БСП се е превърнала в малка четвърторазрядна".

В позицията още напусналите, декларират, че са несъгласни с острата конфронтация на ръководството на БСП с президента, "която е лишена от всякаква политическа логика и която очевидно обслужва интереси по дестабилизация на държавата".

Димитър Велков, обяви, че в последните години е факт организационният разпад на партията и разбиване на Общинската партийна организация във Видин, създаване на паралелен център, извън легитимно избраните органи и лишаване на Видинската партийна организация от уставно финансиране.

Декларацията завършва, че напусналите членове "не виждат в лицето на Нинова и групата ѝ политически морал и идейна посока за осъществяване на левите идеи. БСП загуби облика и демократичността си, превърна се в лидерска партия и скоро хората ще дадат отново тежката си оценка", смятат напусналите.

Борислав Василев, каза пред журналисти, че вземането на решението за напускане на БСП е било особено тежко за всичките деветима членове. Защото те са трето поколение социалисти, закърмени с идеите на партията, които са отстоявали и отстояват в своя съзнателен живот.

#"БСП за България"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай