Нихат Кабил: Доган безспорно е успешен политик

Нихат Кабил: Доган безспорно е успешен политик
Политиката е едно от най-тъпите неща, с което може да се занимава човек, твърди бившият политик от ДПС и министър на земеделието и горите Нихат Кабил. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Политиката е едно от най-тъпите неща, с което може да се занимава човек, твърди бившият политик от ДПС и министър на земеделието и горите Нихат Кабил.

„Господин Доган е безспорно добър, успешен политик. Мога само да му благодаря, че ми даде шанс в политиката. Разминаването между нас не е от моя страна," призна пред бТВ Нихат Кабил в коментар на отношенията си с лидера на ДПС Ахмед Доган.

Бившият политик твърди, че Ахмед Доган е имал определени намерения, но не пожела да разкрие какви са.

Нихат Кабил беше известен като „Човекът на Доган" в управлението на Тройната коалиция, но след това именно лидерът на ДПС му показа червен картон.

Сега той не иска да се връща в политиката, а работи като консултант по международни проекти - представлява интересите на няколко международни компании в Югоизточна Европа.

По думите му, проучва възможностите за тяхното навлизане на тези пазари, създава контакти на високо ниво. Признава, че му помагат много контактите, които имал като министър.

Бившият земеделски министър признава, че е бил под строй, натискал е зеленето, червеното копче в парламента. „Аз съм бил една година в такава позиция и разбрах, че това е едно от най-тъпите неща, които може човек да има като занимавка," каза Нихат Кабил.

„Има една максима - и в политиката, и в живота, човек може да бъде и горе, и долу. Важното е човек да бъде изправен. Аз имам тази скромна човешка претенция - днес съм изправен. В политиката нямам дълг към никого - всичките ми дългове, задължения съм си ги изплатил по съответния начин," коментира бившият министър.

Нихат Кабил разказа и за мечтите си от детството да стане пилот на самолет.

„Авиацията ми е несбъдната мечта. Винаги, когато прелитаха самолети, гледах нагоре," каза той.

Политическата система по негово време не позолява на етническите турци да преминават през авиационно обучение.

#Нихат Кабил #ДПС #Ахмед Доган #Тройна коалиция #авиация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници