Днешният протест #ГАZwithme се отменя, следващият - идната сряда

Днешният протест #ГАZwithme се отменя, следващият - идната сряда
Антоанета Петрона, Фейсбук
A A+ A++ A

Днешният протест пред Президенството на #ГАZwithme се отменя, предаде БНР.

Във Facebook групата на организаторите се съобщава следното:

"Решихме, че поради различни фактори – от организационни до чисто метеорологични – най-добрият начин да съхраним енергията от вчера е да организираме следващия протест за сряда – 17 август 2022 г., от 19:00 ч. отново на Фонтана пред (п)реZидентството"

До тогава обаче от #ГАZwithme настояват, че няма да спрат да търсят отговори на въпросите си, които са задали на президента Румен Радев, и на служебния кабинет на Гълъб Донев.

"И ще опитаме да провеждаме граждански контрол върху служебното правителство всяка сряда до края на мандата му. Не можем да позволим президент, избран с исторически рекордна ниска активност, да направи обратен завой за развитието на България. Не можем да позволим служебно правителство да поставя на карта държавната ни независимост, принадлежността ни към ЕС и НАТО, да връща политиката на обвързаност на държавата с обръчи от фирми. Слушахме много за партийни "червени линии" последните месеци. Гражданските червени линии вече личат – сред тях са: никакви нови договори с Газпром и никакво екстрадиране от България към Русия на руски граждани, обявили се против войната в Украйна…

Всяка сряда ще продължим да настояваме за отговори на нашите досегашни 7 въпроса и за конкретни решения. Всяка сряда ще задаваме и нови въпроси и ще следим да не се взимат решения, прекъсващи демократичните процеси в страната. Призоваваме съмишлениците, готови реално да помагат – извън вербалната си агресия и критики към логистиката в и извън фейсбук – да ни пишат и да се включат в гражданския контрол".

Все пак организаторите призоват тези, които имат възможност, да подкрепят инициативата на ГД "БОЕЦ" и се присъединят към протеста им в петък, от 16:00 ч., пред Министерството на енергетиката.

Вчера от #ГАZwithme обявиха, че ще се опитат да принудят служебният енергиен министър да подпише пред тях декларация, че той като министър няма да подписва никакви договори за доставката на руски газ.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай