Премахват незаконни постройки в ж.к. ”Дианабад”, ползвани неправомерно от СБА

Премахват незаконни постройки в ж.к. ”Дианабад”, ползвани неправомерно от СБА
fb/Делян Георгиев
A A+ A++ A

Незаконни постройки, които се намират на ул. ”Апостол Карамитев” в ж.к. ”Дианабад”, ще бъдат премахнати, съобщи кметът на район „Изгрев“ Делян Георгиев. От дълги години сградите са били използвани без договор и без разрешителни от Съюза на автомобилистите в България, посочва Георгиев.

„Съюзът на автомобилистите преотдава памещенията на трети лица срещу солидни наеми, като същевременно не плаща и стотинка на общината, върху чиято земя се намират сградите. Имотите ще бъдат иззети принудително от служителите на районната администрация на “Изгрев”, след което сградите върху тях ще бъдат разрушени и премахнати“, пише в профила си във Фейсбук районният кмет.

През последните години, над 20 общински имота са освободени за ползване от гражданите, а над 30 незаконни постройки са премахнати от районната администрация, добавя Георгиев.

„Изненадан съм от безстопанствеността на общината през годините. Отсъствието й е давало възможност на недобросъвестни лица и фирми да печелят на гърба на хората, без да плащат наеми и такси за дейността си. Това безхаберие на общинските власти назад във времето, е ощетило гражданите със стотици хиляди левове. София не е “добър стопанин”, но може и трябва да стане такъв, нужни са само воля, отговорност и честно управление в името на хората“, казва Делян Георгиев.

Източник: БНР
 

#незаконни постройки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници